Chokladkakor. Recept

- Morning sweet's!
Lördag - vilken GRÅ Lördag sen då..
Well, jag lät bli bloggen igår så de utlovade recepten på chokladkakor kommer här istället.

Tigerkaksbrownie.

Ingredienser.
Färskostkaka.
200 g Färskost
1 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
2 st ägg

Chokladkaka
100 gram smör
100 gram blockchoklad
2,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl mjöl

Tillagning.
1. Sätt ugnen på 175 grader, lägg smörpapper i en form
2. (Färskostkaka) Rör ner färskost, vaniljsocker, florocker & ägg till en jämn smet
3. (Chokladkaka) Smält smöret, finhacka chokladen och häll i smöret.
Rör tills chokladen smällt. ( Kan värmas i mikron för att påskynda)
Vispa ihop florsocker, vaniljsokcer & ägg.
Häll i schokladsmeten och vispa till jämn smet.
Häll slutligen i mjölet.
4. Häll 2/3 av chokladmsten i formen med bakplåtspapper.
5. Häll färsostsmeten ovanpå och bred ut med en slickepott.
6. Restrerande chokladmset klickas ut på färskostlagret som öar.
Använd sen en gaffel eller potatistsicka och 'kratta' över chokladöarna så det blir som mönster i kakan.
7. Låt stå i ugnen 35-45 minuter.





Kladdkaka med minimarshmallows.


Ingredienser.
100 gram smör el. margarin
2 ägg
3 dl socker
2 dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
1 näve minimarshmallows

Tillagning.

1. Smörj & bröa form
2. Smält smöret
3. Vispa ägg & socker pösigt, tillsäät sedan smöret
4. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker & salt i en bunke & rör ner i äggsmeten
5. Häll smeten i formen
6. Tryck i marshmallows i formen
7. Grädda i 10 - 20 minuter i 200 grader



Tips!
(Jag vill ha mina kakaor lite kladdiga, känn med sticka och ta ut dom när dom fortfarande är lite kladdiga och låt stelna till isg lite i frys)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0